Tuesday, December 29, 2009

Штрајкачки Одбор


Патриотски и антикомунистички Oi! бенд од Белград, Србија формиран 1996-та година.

1. Крешин Шоу
2. Зло
3. Скинхед Девојка
4. Живот
5. Субота Је Радов Дан
6. Милион Људи
7. Боже Правде
8. Одлучи Одмах
9. Маџарске Пичке, Јебем Вам Матер
10. Остати Исти
11. На Лепом Плавом Дунаву
12. Реци Не Свакој Дрогу
13. Skinheads Riot
14. А Шта Сада?
15. Плава Диктатура
16. Београд
17. Нешто Се Стварно Мора Променити
18. Ми Смо Штрајкачки Одбор
19. Блиц

Drunken Nuns - Furto Con Destrezza EP

Италијански Oi! бенд формиран во почетокот на '90-тите години. После неколку години бендот престанува со работа и се реоформува повторно во 2004-та година.

Track list:
1. Furto Con Destrezza
2. Fottuta Eroina
3. Burattini
4. Uniti!
5. I Reietti Son tornati
6. Noi!


Sunday, December 27, 2009

Skingraft - 2008 ep


Англиски Oi! бенд од 1981-ва година. Бендот престанува со работа во 1985-та година и се реоформува повторно во 2008-ма година.Track List:

1. We Are Skingraft
2. Looking Back
3. You Know Me
4. Hat Of Pain
5. Make A Stand
6. Is This England
Saturday, December 26, 2009

Runnin' Riot - Built In Belfast


Runnin' Riot е Oi! бенд од Северна Ирска, Белфаст. формирани се 1997-ма година и имаат издадено 3-4 албуми кои ќе се најдат и на блогов...

1. Backfast Tonic Wine
2. city of Culture
3. Corporate Box
4. Titanic Mentality
5. Toy Guns
6. (We Only Came to) Dance
7. I'm Guilty
8. Divided Loyalties
9. No Superiors
10. Yesterday's Man
11. B.T.W. Outro

Thursday, December 17, 2009

Incident - Navždy a Večne 2009Добар Словачки Oi! бенд формиран 1996-та година. Имаат издадено 4-5 албуми, кои наскоро ќе се најдат и на блогов...

01. Intro
02. Nestojím o vaše slová
03. Už dávno
04. Chvíľu stoj
05. Jeden deň
06. Tam, kde to začalo
07. Mali sme ostat…
08. Streetrock army
09. Dnes večer
10. Niekto ako ty
101. Bludisko
12. Vráťte nám naše meno
13. Všetko má svoj čas
14. Cirkus Rock'n'Roll
15. Sila slobody

Tuesday, December 15, 2009

Skrewdriver - Live in Margule 1977


 3 необјавени песни од punk годините на Skrewdriver од жив настап во Margule во 1977-ма година.

1. Somethings Gonna Change
2. Pushover
3. OutsiderFriday, December 11, 2009

The Cliches - Monkey See, Monkey Do


1.Monkey See, Monkey Do
2.Friday Nite
3.Gotta get Away
4.Violence
5.I Dont know why
6.Two- Faced Stupid CUNTS
7.Last Round
8.Pathetic
9.Run like Hell
10.Thats more like it!
11.Skinhead II


Wednesday, December 9, 2009

The Casuals - Nothing But the Casuals


01. Street Rock n Roll
02. Skins at Net
03. False Friends
04. My Violence
05. Between Love and Hate
06. We are the Casuals
07. Sick World
08. Its Not My Cup of Tea
09. Wasted Life
10. Our Truth

The Casuals - We are the Casuals


Италијански Oi!-Streetrock бенд, екс Calcio D'Inizio, по заминувањето на вокалот на Calcio D'Inizio, бендот го менува вокалот и името во The Casuals. 

1. We are the Casuals
2. Skin@Net!
3. Don't Mess With the Crew
4. The Gig

Thursday, December 3, 2009

Бомба За Систем - demo

Српски Oi! бенд од Краљево од почетокот на '90-тите години. Демо од 6 песни на Англиски јазик и една на Српски.

Бомба За Систем - Demo

1. All My Friend
2. Beather Life
3. Fuck of U.S.A.
4. Oi! Oi! Forever
5. XXX
6. Време Је
7. We Are Skinheads

Wednesday, December 2, 2009

Calcio D`Inizio - Al Di Sotto Delle PartiCalcio D`Inizio - Al Di Sotto Delle Parti

1. anthem
2. calcio dìnizio
3. sabato sera
4. crocifisso ma non morto
5. terra di nessuno
6. s.piero
7. teppsimo
8. catene spezzate
9. ribelle oi
10. dai
11. u.s.a. a casa
12. ringo

Calcio D'Inizio - Construito In Veneto


Еден од подобрите Oi!-Streetrock бендови во Италија. Формирани се некаде кон крајот на '90-тите години.

Calcio D'Inizio - Construito In Veneto

1 - infamia
2 - ragazzi della strada
3 - capitolo, la fine
4 - per un giorno ancora
5 - sopravvivere
6 - construito in veneto
7 - skinhead girl
8 - mrs. riot in sta-press
9 - urban soldiers
10 - scopata furiosa

Tuesday, December 1, 2009

Срцев Удар - demo

Патриотски punk бенд од Кочани...

Срцев Удар - demo

1. Грција
2. Лоша Девојка
3. Мини Морис

Кактус - Рано е (demo ep)

Кактус е Охридско/Битолски punk бенд формиран некаде околу 2004-5-та година. Бендот има повеќе настапи низ Македонија и повеќе не е во функција.

Кактус - Рано е

1. Кактус
2. 12 Години
3. Политички избори

D'Daltons D'Daltons се оформени во 1993-94-та година во Скопје како rockabilly бенд под името Lucky Luck and the Daltons кои после 2 години го менуваат името во D'Daltons.Track list:

1. Кама Сутра
2. Л'жга
3. 1001-ви
4. Град
5. Ја и Ти
6. К
7. Дете
8. Пикавец
9. Она и Таа
10. Куче
11. Шаржер и Words of Love