Friday, December 17, 2010

Депонија - Дискографија


Бендот Депонија е проект формиран од Јоковиќ Марко во 2007-ма година во Чичевац, Србија. Досега бендот има издадено 5 албуми. Првиот Албум "Кич и Шунд Нас 'Лебом 'Ране" е објавен истата 2007-ма година. Вториот албум "Радио Мутаген" е издаден 24-ти Септември 2008-ма година. Третиот албум со наслов "Прва Тура Заборава Нема" излегува истиот датум следната година. Четвртиот албум "Кол'ко Пара, Тол'ко Музике" е издаден Фебруари 2010-та година. Петтиот и досега последен албум со име "Мала Скидај Гаче!" излегува Април 2010-та година.
Пиво, Панк, Секс и Шанк!

Контакт: http://deponijabend.blogspot.com/ & deponija_punk@live.com

Депонија - Кич и Шунд Нас 'Лебом 'Ране (2007)

Track list:

1. Без Перспективе
2. Не Желим у Гранд
3. Празан Фрижидер
4. Коцка је Бацена
5. Рад на Црно
6. Алкохол
7. Волиш Пиво
8. Дечија Песма
9. Клаџење
10. Огледало
11. Сељачина
12. Посвета за Друга Лигњослава
13. Гајба Ил' ДвеДепонија - Радио Мутаген (2008)

Track list:

1. Радио Мутаген
2. Као Крв
3. Watrburg
4. Мафијаш
5. Лепа Биља
6. Кафанска Туга
7. Лаже Ме
8. Андријана
9. Волим Алкохол
10. Љуља Се
11. Радмила Дринкин
12. Иглана
13. Deponija Song
14. Дављеник
15. Одјава ПрограмаДепонија - Прва Тура Заборава Нема (2009)

Track list:

1. Intro
2. Беда
3. Клин са Клином Избија
4. ДеБИЛдери
5. Носталгија
6. Клетва 1
7. То Куме!
8. Нечу Чај
9. Клетва 2
10. Северина
11. Љубав
12. Имам Само Једну Жељу
13. Наградна Игра
14. Шунд
15. Испред Задруге
16. Као Крв (Klonja ReMix) - Bonus
17. Wartburg у Петој (Klonja ReMix) - BonusДепонија - Кол'ко Пара, Тол'ко Музике (2010)

Track list:

1. Ти си Као Пиво
2. Алкохоличарска Песма
3. Ја и Синан
4. Минут Чутања
5. Модра КоленаДепонија - Мала Скидај Гаче! (2010)

Track list:

1. Intro
2. Лимунада
3. Воајерка
4. Мој Савршен Дан
5. Роџенданска Песма
6. Бифе
7. Не Волим Те
8. Она Слуша Народњаке
9. Пијана Ана
10. Пегла
11. Субота Увече
12. Она Слуша Метал
13. Есмералда
14. Стомаклија
15. Милка Цаниќ
16. Леа Кис
17. Пивски Стомак
18. Outro

Thursday, December 16, 2010

Tower Blocks - Berlin Habits (2010)


Track List:

1. Let s Start a War
2. Army of One
3. The Spirit of Now
4. Berlin Bombshells
5. The Fine Line
6. For the Sake of Revenge
7. To Be Honest
8. Last PunkrockScandal
9. No! This Time Was Not
10. Kill Baby, Kill Yourself
11. Ballad to A Fairy
12. Warm Beer Cold Hearts
13. One Step Beyod The Abyss
14. Dead End
15. Outro

Tuesday, December 14, 2010

Monday, December 13, 2010

The Wrongdoers - Helsinki (2010)


Одличен Oi!/Skinhead Rock бенд од Хелсинки, Финска. Бендот е формиран 2007-8-ма година и албумов им е првенец.

Track list:

1. Here to stay
2. Fighting For Your Life
3. What Went Wrong?
4. I Can't Let it Go
5. My Home
6. Turns to Dust
7. Oi! For Finland
8. Wasting Away

Резерват Фестивал vol. 1

Tuesday, December 7, 2010

Evil Conduct - Rule O.K. (2010)


Одлично издание на Холандските Oi! легенди!
Препорачано! King of Kings!Track list:

1. Skinhead Till I Die
2. What`s Happening
3. It`s up to You
4. One of the Boys
5. Overkill
6. Your Identity
7. Time For Action
8. Home Sweet Home
9. All Around
10. Runaway
11. Anger & Frustration
12. Victory

Monday, December 6, 2010

Monday, November 22, 2010

Хуманитарна Панк Свирка!Картите од свирката ќе бидат донирани за лекувањето на Јоце во Русија.

Friday, November 12, 2010

Oi! We Still Say "Fuck You" vol.2


1. Wasted Nation - Streets of Fear
2. Tattooed Mother Fuckers - Fuck You (and you too)
3. Citizen keyne - Police State
4. Wasted Life - All Fucked Up
5. The London Diehards - Wake Up
6. Pressure 28 - Pull no Punches
7. Keyside Strike - In This World
8. Insane Youth - Cider, Fags & Fight
9. Bakers Dozen - Biting Point
10. Streetpunk Drunks - Billy England
11. Churchill - Hated & Proud
12. Urban Scum - Stand Out of Line
13. Breakout - Terrorist Attack
14. Rotten Apples - Hippy Cunts
15. Skinfull - Fuck 'em All

Oi! Fuck You vol.1


1. Condemned 84 - The Sound Of Oi!
2. Tattooed Mother Fuckers - Another Scar
3. Superyob - Rough Justice
4. Scum - Oi! Mate
5. Retaliator - Judge & Jury
6. Loyalty - The Tonbridge Robbers
7. The Gonads - Hey You
8. On File - Stuck in 82
9. Code 1 - Bomber
10. Fatal Impact - Get A Life
11. Splodgenessabounds - You've Been Splodged
12. Vicious Rumours - G.Y.K.D
13. Overload - Greed
14. Nobodies Heroes - Motherfucker
15. Churchill - Revenge

Bonus Noise:

16. Tattooed Mother Fuckers - War On The Terraces
17. Retaliator - Green Green Grass Of Home
18. Churchill - This One's For The Skins

Tuesday, October 19, 2010

Падот на Византија - Live @ M.K.C. 1985Падот на Византија е македонска дарк вејв група која настанала во 1983-та година. Горан Трајкоски, кој ја предводи оваа група потоа продолжува во други состави како Мизар (Второто Откровение), а ја формира и Анастасија. Падот на Византија почнува со post punk и експериментален панк, но набрзо го оформува својот darkwave саунд, инспириран од бендови како Joy Division и Bauhaus, со елементи на македонска етно музика и црковнословенски пеења.
Иако бендот се распаѓа во 1985 година, тие остануваат запаметени на просторите на цела Југославија.

Превземено од Википедија

Track List:

1. Ноќ Над Југославија
2. 1000 Години Темнина
3. Не ми Треба Никој
4. Можеби Јас
5. Истите Луѓе
6. Коњаници, Коњаници
7. Почеток и Крај

Monday, October 18, 2010

Friday, October 15, 2010

Oi! Front - New Breed's on the Move


Млад Oi! бенд од Загреб, Хрватска. Бендот е оформен во 2008-ма година и албумов превенец го издаваат во 2010 година. Досега имаат неколку локални свирки низ Хрватска и ја имаат делено сцената со Deadline и The Business. Албумов е партали!
ПРЕПОРАЧАНО!
Track list:

1. Intro
2. Election day
3. Hated
4. Loyalty and pride
5. Music from the streets
6. My will
7. Still the same
8. Sirens
9. Skinhead
10. Spirit
11. Stand up
12. Way of life
13. We can win
14. Bootboys

Wednesday, October 6, 2010

Toro Bravo (LIT) + Local Support @ Club Vulkan 16.10.2010Крпен Живот - Oi! Пробиштип


Лоши Деца - Oi!/Street Punk Скопје


Toro Bravo - Oi!/Street Punk Вилнус, Литванија


Дата: 16.10.2010 Сабота
Локација: Клуб Вулкан
Старт: 21:00 ч.
Влез: 100 ден.
Пиво: 50 ден. точено
Присуство: Задолжително!
Забава: Загарантирана!

Sunday, October 3, 2010

Perkele - Perkele Forever (2010)Track list:

1. Punkrock Army
2. Me
3. Paradise
4. Diamonds
5. Forever
6. Waste Of Time
7. Heads Held High
8. Someday
9. What Have I Done
10. Always Coming Back

Tuesday, September 21, 2010

Macedonian Punk/HC Part.1 -1979-2001-


Компилација од Македонски Punk/Hardcore бендови од почетоците на Punk движењето во Македонија до почетокот на новиот милениум. Оваа компилација е дел од проектот History of Macedonian Rock'N'Roll vol.1 на Тошо Филиповски која содржи 33 песни од 33 различни бендови.

Track list:

1. Фол Јазик - Дете на ХХ Век (1979)
2. Сарацени - Не Брини (1981)
3. Badmingtons - Сите Обични Луѓе (1984)
4. Падот на Византија - Сепак Истата Состојба (1985)
5. Сатанхорд - 23 Секунди Омраза (1987)
6. Blla Blla Blla - Une (1990)
7. Фреш - Revolution (1991)
8. Bloody George - Кажи Мике (1992)
9. Morbid Joker - Twin Dicks (1993)
10. Cyborg - Stop That Religion (1993)
11. Suns - Гајле (1993)
12. Scar Wash - Mama Sonotanto Felice (1994)
13. B. Damage - Greenland? (1995)
14. Рок Агресори - Јас Смрдам на Лук (1995)
15. Паркети - Портокали (1995)
16. Tank Warning Net - Yakuza Fuck Off (1996)
17. Sors - Old Story (1996)
18. New Police State - Мртов Војник (1997)
19. Ripping Treatment - Justice Shall be Done (1997)
20. Corpus - Alcohol (1997)
21. Funckie Toons - Попај и Олива (1997)
22. Државен Удар - Disorder (1997)
23. Brigade O.D. - Intense (1998)
24. No Name Nation - Добредојдовте (1998)
25. Disclass - Не Сакам Јас (1998)
26. Флукс - Прогрес (1998)
27. Погон А - Дирижабл (1998)
28. Суперхикс - Раде (1999)
29. Basement Corpus - Hard Working Girl (1999)
30. Бумбикс - Гласајте за ... (1999)
31. Smut - Свет на Лага (2000)
32. Sidewalk - Изнудена Насмевка (2000)
33. Two Sides - Just For me (2001)

Tuesday, September 14, 2010

Retaliator / Loyalty - England Expects split


Track list:

1. Retaliator - A Bridge too Far
2. Loyalty - Crack Dealer

Loyalty


Одличен Skinhead/Oi! бенд од Англија! Оформени се 1999-та година и до сега имаат издадено 2 демо снимки (1999, 2000), 3 E.P. изданија (No Shame Just Pride - 2003, Take No Prisoners - 2006, Roaring Three Lions on to Victory - 2010) и едно Split издание со Retaliator (England Expects - 2004). Подолу ги имате 2-те демо снимки и 2-те E.P. изданија од 2003-та и 2006-та година.


Demo 1999 track list:

1. Nineteen Nineties Skinhead
2. Dealing in Death
3. Loyal Supporters of Oi!
4. The Fight Back
5. Half Truths Lies and Bullshit
6. Revenge is your Right

Demo 2000 track list:

1. Barrister
2. Oi Will Not be Silenced
3. Give Football Back to the Working ClassNo Shame, Just Pride E.P. track list:

1. No Shame Just Pride
2. Dirty Phonecalls
3. You’re To Blame


Take No Prisoners E.P. track list:

1. Take No Prisoners
2. For Valour
3. Fight to Survive
4. The Fifty Two
5. Got No Pride
6. Treading the Path

Thursday, September 9, 2010

Дружината В.Е.П. / Лоши Деца @ Маџир Маало


Дружината В.Е.П. & Лоши Деца (11.09.2010 Сабота) на Меморијалниот Турнир во фудбал во чест на трагично починатиот Томо Комита!


Старт: Сабота 11.09.2010 21-22ч.
Локација: Кеј на Вардар во Маџир Маало (фудбалско игралиште)
Влез: Слободен
Пиво: 40 ден. точено

Wednesday, August 25, 2010

Plan of Attack - All or Nothing E.P.


Oi! бенд од Брисбејн, Австралија. Бендот е формиран во 2005-та година, но почнуваат со работа во почеток на 2006-та год. Добар Оi! звук!

Track List:

1. Back From the Dead
2. Two Sides
3. Crash Course
4. Just Because You're Paranoid
5. All or Nothing
6. Path of Least Resistance

Tuesday, August 17, 2010

Рудар Рок Фест @ Пробиштип 27.08.2010


Рудар Рок Фест @ Пробиштип 27.08.2010

Млади Атентатори - Oi! Пробиштип

Тотално Опуштање - Punk-Rock Скопје

Крпен Живот - Oi! Пробиштип

Културно Уметнички Работници - Rock Скопје

Last Act Of Defiance - Thrash-Punk-Metal Скопје

Локација: Тениско Игралиште, Пробиштип
Влез: 30 ден.
Старт: 19:30 ч.

Tuesday, August 10, 2010

Headcase - Ready to Go


Track list:

1. Ready to Go
2. Pass the Ammunition
3. The Real Oi! Here to Stay

Thursday, August 5, 2010

Ira! - Mudança de Comportamento


Легендарен Бразилски Rock бенд. Оформени се во почетокот на '80-тите години во Сао Паоло, а инспирација за името добиле од Ирската Републиканска Армија. Свират некоја мешавина од The Who, Led Zeppelin и The Clash. Бендот престанува со работа во 2007-ма година, а предходно има издадено 10-ина студиски албуми и неколку снимки од живи настапи.

Track List:

1. Longe de Tudo
2. Núcleo Base
3. Mudança de Comportamento
4. Tolices
5. Coração
6. Saída
7. Ninguém Precisa da Guerra
8. Por Trás de Um Sorriso
9. Como os Ponteiros de Um Relógio
10. Sonhar Com Quê?
11. Ninguém Entende Um Mod!


Wednesday, August 4, 2010

The London Diehards & Tattooed Mother Fuckers - Looking For Trouble (2010)


Одлично Split изданије на 2 одлични бенда. The London Diehards почнуваат во 2008-ма година, во Лондон, како проект од 2-ца членови од бендот Retaliator, на кои во 2009-та год. им се приклучуваат уште 2-ца членови од East End Badoes.
За T.M.F. нема многу што да се пишува, се им е опишано во текстовите.

Track List:

The London Diehards:

1. No Compromise
2. City Streets
3. Organized Crime
4. London Town
5. Goulston Street
6. Suicide Bomber

Tattooed Mother Fuckers:

7. Deadset
8. I am the Doctor
9. Who!?
10. It Belong to Us
11. Tough Man
12. Heart a Full of Hate

Sunday, July 11, 2010

Преку Таквото...


Компилација од Македонски Rock, Punk, Hardcore, Metal, Rap/Hip-Hop etc., etc. бендови и изведувачи.


1. ТК/СК - Терористи - Министри
2. No Name Nation - Циркус
3. Two Sides - Freedom
4. Културно Уметнички Работници - Супер Дечки
5. Тотално Опуштање - Примитивизмот Владее
6. Т.Б. Трачери - She's a Bomb
7. Рок Агресори - Вечно Исти Глупости
8. Опструкција - Лет во ПРазно
9. Суперхикс - Удар
10. С.А.Ф. - Сафра
11. Коска - Што Му е на Светов?
12. Чиста Околина feat. Маја Мухиќ - Шеф
13. Инсулт (Remix BORG) - To Get Old
14. Готра - Неодбрано
15. Проект Жлуст - Medo's Tune
16. String Forces - Етида
17. Grey Nova - Постоиш
18. Siniac - Tiveriad Sea
19. Флукс - Еј Човеку!
20. New Police State - Нова Генерација
21. Smut - Во Името на Народот
22. Sidewalk - Ова е Реалноста

Tuesday, June 22, 2010

The Mushrooms / The Pride - The History of...


Track List:

1. The Mushrooms - Clockwork Legion
2. The Mushrooms - Youth of Today
3. The Pride - Say Your Prayers
4. The Pride - Mr. Right

The Pride - ...and the Glory


Track List:

1. The Clown
2. Another Summer Night
3. Fantasia
4. Two One-Way Tickets to Paradise
5. Violence
6. I'll Forget About You
7. Princes For One Night
8. Forever Young
9. She Don't Notice Me
10. Adapt to Change
11. The Pride
12. The Love of Oi!
13. Fresh & Burning
14. Magistrate

The Pride - No Holding Back!


Track List:

1. The Wonderful World of Oi!
2. Another Game They Play
3. Teenage Tears
4. Working class
5. She Male
6. Welcome Back
7. Skinhead
8. Riot
9. All Alone
10. The Loser
11. On Our Back
12. Eddy World

The Pride - Live After


Одличен Oi! бенд од Бриж, Белгија. Оформени се во средина на '80-тите години како Punk-Rock бенд со име The Mushrooms. Во почетокот на '90-тите го менуваат името во The Pride и жанрот од Punk-Rock во класичен Oi! звук.Track List:

1. Friday Night
2. Live After
3. Even If You Win, You Lose
4. Ferry Tales
5. Road to Nowhere
6. Winners
7. Harder and More
8. War Games
9. United by Tears
10. Say your Prayers
11. 2 Girls
12. Sweet Revenge

Wednesday, June 16, 2010

Пеницилин - Demo


Македонски Rock бенд од почетокот на 80-тите години.Track List:

1. Умри Бирократијо, Умри
2. Ја Сам Роб
3. Стабилизација
4. Живот Мој
5. Драгана
6. Од Досада
7. Шетај од Мене, Имаш Двојка
8. Племенито Човечанство
9. Цимер
10. Сироти Људи
11. Зашто Лажеш да си Невина?
12. Цимер 2

Tuesday, June 8, 2010

Glory Boys - Skinhead Resistance (2010)


Најдобриот Skinhead/Oi! бенд од Шпанија, оформени се 1996-та година во Валенсија. До сега имаат издадено неколку Е.Р. изданија, Demo верзии и една Live снимка од Чикаго. Новиов албум им е одличен, слушнете...

Track List:

1. Out Tonight
2. My Land
3. Trendy Punks
4. Dreams in Black and White
5. Police State
6. Your Choice
7. Natural Born Drinkers
8. Skinhead Resistance
9. Living in a Lie
10. Wrong Time, Wrong Place
11. Ready, Steady, Go!

Thursday, June 3, 2010

Флукс - Ништо


 Легендарен Punk бенд од Скопје, кој непрекинато работи од 1994-та година со непроменет состав.

Track List:

1. Крукче
2. Ловец/Панк
3. Еј Човеку!
4. Прашина
5. Have a Nice Day
6. Судбина
7. Убиците на Овој Град
8. Излез
9. Луѓе Без Сваќања
10. Прогрес
11. Нема Крај
12. Граду Мој
13. Хероин Херој
14. Секој би Убил Секого
15. Мамо
16. Јас и Јас
17. Јас сум Твој
18. Гнилост
19. Муабет
20. Зошто?
21. Нашите Девојки
22. Полиција
23. ?
24. Our Brothers
25. Михил
26. Талог (Suns)
27. Убиците на Овој Град

Outsiders - В.Л.А.Д.А.

Punk бенд од Битола, кој повеќе не функционира.

Track List:

1. Системот е Убиец
2. Gipsy Star
3. Punx Attack
4. Влада
5. Улица на Тага и Беда

Т.Б. Трачери - Шлагери од Содома


Track List:

1. Икона
2. Дона
3. Јети
4. Не Барај ме Веќе
5. Нема да те Пуштам
6. Sado Sexy Chick
7. Верен Пријател
8. Мала Тина
9. Мама ај ме Лажи
10. Lingi Di Dong
11. Како да ми Кажеш Збогум
12. Love me Quick (Before Daddy Catches Us)

Thursday, May 27, 2010

Тотално Опуштање - Ритам и Блуд


Новиот албум на старите поштени шизици.

Track List:

1. Продолжи да Пливаш
2. Јас не се Предавам
3. Блузот на Сиромавиот
4. Зрела Жена
5. Убавината на Пророкот
6. Урбана Легенда
7. Возачот Вози
8. Биди Мој Фан
9. Аграр
10. Цицки што се...
11. Неговото Височество
12. Дете Голомеше

Left Sided Dicks - Live @ Vulkan


Бендот е оформен 2008-ма година во Скопје од страна на друштвото левонасочени курињa во состав од Нено гитара, Симе тапани и Пинки бас. Подоцна се придружува уште еден левонасочен dick како вокал Јоцо. Свират панк рок без никаква политичка или идеолошка определеност. ГОРДОСТ Е ДА ТИ БИДЕ НА ЛЕВО!6 песни во живо од нивните два настапи во клубот Вулкан годинава, плус текстовите.

Track List:

1. L.S.D.
2. Левонасочен
3. Нема да Заборавам
4. Ова е Наш Свет
5. Водени од Проблеми
6. Жената на Судијата