Thursday, July 21, 2011

Punkreas - Glavom Kroz Zid


Streetpunk бенд од Никшиќ, Црна Гора. Бендот е формиран во 2004-та година. Албумов првенец, DIY издание, го издаваат во 2009-та година. Ф.К. Челик фанатици!

Track list:

1. Intro
2. Atentat
3. Mi smo kao ti
4. Adios Amigos
5. Zivot
6. Drolja
7. My Story
8. Drakula
9. Prestiz
10. F.K. Celik

Tuesday, July 12, 2011

СК - 02 (Ристо Гушиќ – Рила)Ристо Гушиќ слободно може да го опишеме како македонскиот Џони Кеш. Интересна животна приказна прелеана во музичка поезија што нe води низ неговиот живот и суровата балканска транзиција. По долги перипетии, превирања, азил и сообраќајна несреќа, Ристо Гушиќ – Рила повторно ќе ни дозволи да повлечеме од неговото луле и ќе ни ја отвори вратата од неговиот бурен свет. Ристо Гушиќ има богата музичка кариера, членувал во повеќе бендови како: Патрис, Two Sides, SK02, Шепардс Јунајтед, џезерите Сет, а најмногу се афирмира како соло-артист и филмски актер. Во моментов живее во изолација на непозната дестинација.


Track list:

1. Напад - Одбрана
2. Стоп
3. Ситуација
4. Дали е...?
5. Ова е крај
6. Фичо Дете
7. Нафурана Фурија