Wednesday, August 25, 2010

Plan of Attack - All or Nothing E.P.


Oi! бенд од Брисбејн, Австралија. Бендот е формиран во 2005-та година, но почнуваат со работа во почеток на 2006-та год. Добар Оi! звук!

Track List:

1. Back From the Dead
2. Two Sides
3. Crash Course
4. Just Because You're Paranoid
5. All or Nothing
6. Path of Least Resistance

Tuesday, August 17, 2010

Рудар Рок Фест @ Пробиштип 27.08.2010


Рудар Рок Фест @ Пробиштип 27.08.2010

Млади Атентатори - Oi! Пробиштип

Тотално Опуштање - Punk-Rock Скопје

Крпен Живот - Oi! Пробиштип

Културно Уметнички Работници - Rock Скопје

Last Act Of Defiance - Thrash-Punk-Metal Скопје

Локација: Тениско Игралиште, Пробиштип
Влез: 30 ден.
Старт: 19:30 ч.

Tuesday, August 10, 2010

Headcase - Ready to Go


Track list:

1. Ready to Go
2. Pass the Ammunition
3. The Real Oi! Here to Stay

Thursday, August 5, 2010

Ira! - Mudança de Comportamento


Легендарен Бразилски Rock бенд. Оформени се во почетокот на '80-тите години во Сао Паоло, а инспирација за името добиле од Ирската Републиканска Армија. Свират некоја мешавина од The Who, Led Zeppelin и The Clash. Бендот престанува со работа во 2007-ма година, а предходно има издадено 10-ина студиски албуми и неколку снимки од живи настапи.

Track List:

1. Longe de Tudo
2. Núcleo Base
3. Mudança de Comportamento
4. Tolices
5. Coração
6. Saída
7. Ninguém Precisa da Guerra
8. Por Trás de Um Sorriso
9. Como os Ponteiros de Um Relógio
10. Sonhar Com Quê?
11. Ninguém Entende Um Mod!


Wednesday, August 4, 2010

The London Diehards & Tattooed Mother Fuckers - Looking For Trouble (2010)


Одлично Split изданије на 2 одлични бенда. The London Diehards почнуваат во 2008-ма година, во Лондон, како проект од 2-ца членови од бендот Retaliator, на кои во 2009-та год. им се приклучуваат уште 2-ца членови од East End Badoes.
За T.M.F. нема многу што да се пишува, се им е опишано во текстовите.

Track List:

The London Diehards:

1. No Compromise
2. City Streets
3. Organized Crime
4. London Town
5. Goulston Street
6. Suicide Bomber

Tattooed Mother Fuckers:

7. Deadset
8. I am the Doctor
9. Who!?
10. It Belong to Us
11. Tough Man
12. Heart a Full of Hate