Monday, April 26, 2010

Last Act of Defiance - Sadistic Blessings


Предобар Thrash Punk бенд од Скопје формиран 2008-ма година. Албумов првенец го издаваат во Март 2010-та година.

Track List:

1. Intro
2. Thrashin' Crew
3. Decapitated
4. Really Angry
5. Condemned of Eternal Gloom
6. City of the Damned
7. Little Shop of Decadence
8. Vengeance Will be Mine
9. See You in Hell
10. The Blood is in Your Hands
11. Last Act of Defiance
12. Outro

Sunday, April 25, 2010

The 4 Skins - The Return (2010)Track List:

01. The Return
02. Brave New World
03. I Don't Care
04. Jealousy
05. Prawn Sandwich
06. Sorry
07. Evil
08. Thanks For The Memories
09. Take No More
10. Come On Feel The Noize
11. One Law For Them
12. Soldiers Graves
13. Yesterdays Heroes
14. I'm Exlusive

Monday, April 19, 2010

The Dojka - Кревам Рака ПротивPunk бенд од Струга.

Track List:

1. Ништо - Нула
2. Заложник
3. Говна
4. Кревам Рака Против
5. Владата Заседава
6. Не Сте Здрави
7. Цвет Без Ливада
8. Верен Пес
9. Изгубени
10. Крај
11. Скет-Мен

Thursday, April 15, 2010

Hais & Fiers - Coupable


Одличен Oi!-R.A.C. бенд од Франција...

Track List:

01. Last Riot
02. Gloire à la Drinking Crew
03. Encré à tout jamais
04. Rac'n'Oi!
05. Mes anges gardiens
06. Smash the reds
07. Du sang, de la sueur et de la fierté
08. Putain de soirée
09. Hold Fast
10. Super Neusky
11. Totenkopf
12. Coupable

Tuesday, April 13, 2010

Македонска Панк Сцена vol.1


Со цела гордост и почит во името на К.Р.И.К. со неизмерна радост и восхит, ја посветуваме оваа компилација на сите оние кои што овие изминати години ја делеа сцената, чекореа по трнливиот пат и успеаа да остават запис и да го врежат во историјата на Македонскиот Панк. Голема Благодарност до Печатница Летра Охрид, која ни излезе во пресрет на идејата за ширењето на едно субкултурно движење и ни овозможи реализација на овој проект во вид на писмен запис како непрофитабилно издание на цд.
Со цела почит од улицата!

К.Р.И.К. е твојот Последен повик за издигање на Субкултурата!
ВРЕМЕ е да ја изразиме нашата култура и улога во ова Општество!
НЕ ДОЗВОЛУВАЈ твојот ИДЕНТИТЕТ да згасне!
БИДИ ОНА ШТО СИ!Македонска Панк Сцена vol. 1:

1. Никогаш Сами - В.Е.П. Дружината
2. Млад Арогантен и Секси - Тотално Опуштање
3. Брутална Полиција - The Nexus
4. Мини Морис - Срцев Удар
5. Нова Генерација - New Police State
6. God Must Be Angry - Ripping Treatment
7. Какви Што Сме - Палавковци
8. Турбо Револуција - No Name Nation
9. Деца На Улицата - No Control
10. Не Се Предаваме - Крпен Живот
11. Замачкани Очи - Комунална Хигена
12. Дисторзија - Карбуратори
13. 12 Години - Кактус
14. Живееш Ти - Лоши Деца
15. Изгубени - Дојка
16. Alcohol - Corpus
17. Гафур - Бомбашки Процес
18. Кога Се Сите Против Нас - Дефект

Ramzes and the Hooligans - Git Rock


Одличен Oi! бенд од Полска формиран во средина на '80-ите.

Track List:

1. Intro
2. Wściekłe Psy
3. Idol Oi! Oi! Oi! Klaso Robotnicza
4. Skinhead
5. Trzydziestoletni
6. Szczury I Pająki
7. Arbait Macht Frei
8. Wypijmy Jeszcze Raz
9. Szalik
10. Git
11. Jeszcze Polska...
12. Moda
13. My Chcemy Iść Na Wojnę
14. Chłopcy Graja W Piłkę, Mają Po 16 Lat
15. Bo Ja Już Taki Jestem
16. Ja Tak, Ty Nie
17. Kapuś
18. Wypijmy Jeszcze Raz (fast)

Wednesday, April 7, 2010

09.&10. Април Клуб Хавана


 
09.04. Петок Метал вечер со:

Punished - Краљево, Србија http://www.myspace.com/punishedband

Formless Terror - Скопје http://www.myspace.com/formlessterror

Mindfist - Скопје http://www.myspace.com/mindfist

Untold - Кочани http://www.myspace.com/untoldmk

Клуб Хавана
Старт: 20:00ч.
Влез: 200 ден.

**************************************************

10.04. Сабота Ои!-Панк вечер со:

2 Minuta Mrznje - Нови Сад, Србија http://www.myspace.com/2minutamrznje

Лоши Деца - Скопје http://www.myspace.com/losideca

Растур Систем - Скопје http://www.myspace.com/rastursistem

Клуб Хавана
Старт: 20:00ч.
Влез: 200 ден. (со првите 150 влезници + CD Македонска Панк Сцена vol.1)

...организирано од К.Р.И.К. http://www.myspace.com/523426994

Tuesday, April 6, 2010

Al Tasimi - Egipto Oi!


Фараонски Oi! бенд од Каиро, Египет. Добар звук, слушнете...

Track List:

01.Kama Rahok
02.Khadashot Shel Shmone
03.Motek
04.Kidum Mahir
05.Ein Inyan
06.Yeldadot Yafot
07.Tzahaku Lo Bapanim
08.Karin (No Solution)
09.Unknown Track
10.Unknown Track
11.Idan Hadash
12.Unknown Track