Tuesday, September 21, 2010

Macedonian Punk/HC Part.1 -1979-2001-


Компилација од Македонски Punk/Hardcore бендови од почетоците на Punk движењето во Македонија до почетокот на новиот милениум. Оваа компилација е дел од проектот History of Macedonian Rock'N'Roll vol.1 на Тошо Филиповски која содржи 33 песни од 33 различни бендови.

Track list:

1. Фол Јазик - Дете на ХХ Век (1979)
2. Сарацени - Не Брини (1981)
3. Badmingtons - Сите Обични Луѓе (1984)
4. Падот на Византија - Сепак Истата Состојба (1985)
5. Сатанхорд - 23 Секунди Омраза (1987)
6. Blla Blla Blla - Une (1990)
7. Фреш - Revolution (1991)
8. Bloody George - Кажи Мике (1992)
9. Morbid Joker - Twin Dicks (1993)
10. Cyborg - Stop That Religion (1993)
11. Suns - Гајле (1993)
12. Scar Wash - Mama Sonotanto Felice (1994)
13. B. Damage - Greenland? (1995)
14. Рок Агресори - Јас Смрдам на Лук (1995)
15. Паркети - Портокали (1995)
16. Tank Warning Net - Yakuza Fuck Off (1996)
17. Sors - Old Story (1996)
18. New Police State - Мртов Војник (1997)
19. Ripping Treatment - Justice Shall be Done (1997)
20. Corpus - Alcohol (1997)
21. Funckie Toons - Попај и Олива (1997)
22. Државен Удар - Disorder (1997)
23. Brigade O.D. - Intense (1998)
24. No Name Nation - Добредојдовте (1998)
25. Disclass - Не Сакам Јас (1998)
26. Флукс - Прогрес (1998)
27. Погон А - Дирижабл (1998)
28. Суперхикс - Раде (1999)
29. Basement Corpus - Hard Working Girl (1999)
30. Бумбикс - Гласајте за ... (1999)
31. Smut - Свет на Лага (2000)
32. Sidewalk - Изнудена Насмевка (2000)
33. Two Sides - Just For me (2001)

Tuesday, September 14, 2010

Retaliator / Loyalty - England Expects split


Track list:

1. Retaliator - A Bridge too Far
2. Loyalty - Crack Dealer

Loyalty


Одличен Skinhead/Oi! бенд од Англија! Оформени се 1999-та година и до сега имаат издадено 2 демо снимки (1999, 2000), 3 E.P. изданија (No Shame Just Pride - 2003, Take No Prisoners - 2006, Roaring Three Lions on to Victory - 2010) и едно Split издание со Retaliator (England Expects - 2004). Подолу ги имате 2-те демо снимки и 2-те E.P. изданија од 2003-та и 2006-та година.


Demo 1999 track list:

1. Nineteen Nineties Skinhead
2. Dealing in Death
3. Loyal Supporters of Oi!
4. The Fight Back
5. Half Truths Lies and Bullshit
6. Revenge is your Right

Demo 2000 track list:

1. Barrister
2. Oi Will Not be Silenced
3. Give Football Back to the Working ClassNo Shame, Just Pride E.P. track list:

1. No Shame Just Pride
2. Dirty Phonecalls
3. You’re To Blame


Take No Prisoners E.P. track list:

1. Take No Prisoners
2. For Valour
3. Fight to Survive
4. The Fifty Two
5. Got No Pride
6. Treading the Path

Thursday, September 9, 2010

Дружината В.Е.П. / Лоши Деца @ Маџир Маало


Дружината В.Е.П. & Лоши Деца (11.09.2010 Сабота) на Меморијалниот Турнир во фудбал во чест на трагично починатиот Томо Комита!


Старт: Сабота 11.09.2010 21-22ч.
Локација: Кеј на Вардар во Маџир Маало (фудбалско игралиште)
Влез: Слободен
Пиво: 40 ден. точено