Tuesday, October 19, 2010

Падот на Византија - Live @ M.K.C. 1985Падот на Византија е македонска дарк вејв група која настанала во 1983-та година. Горан Трајкоски, кој ја предводи оваа група потоа продолжува во други состави како Мизар (Второто Откровение), а ја формира и Анастасија. Падот на Византија почнува со post punk и експериментален панк, но набрзо го оформува својот darkwave саунд, инспириран од бендови како Joy Division и Bauhaus, со елементи на македонска етно музика и црковнословенски пеења.
Иако бендот се распаѓа во 1985 година, тие остануваат запаметени на просторите на цела Југославија.

Превземено од Википедија

Track List:

1. Ноќ Над Југославија
2. 1000 Години Темнина
3. Не ми Треба Никој
4. Можеби Јас
5. Истите Луѓе
6. Коњаници, Коњаници
7. Почеток и Крај

Monday, October 18, 2010

Friday, October 15, 2010

Oi! Front - New Breed's on the Move


Млад Oi! бенд од Загреб, Хрватска. Бендот е оформен во 2008-ма година и албумов превенец го издаваат во 2010 година. Досега имаат неколку локални свирки низ Хрватска и ја имаат делено сцената со Deadline и The Business. Албумов е партали!
ПРЕПОРАЧАНО!
Track list:

1. Intro
2. Election day
3. Hated
4. Loyalty and pride
5. Music from the streets
6. My will
7. Still the same
8. Sirens
9. Skinhead
10. Spirit
11. Stand up
12. Way of life
13. We can win
14. Bootboys

Wednesday, October 6, 2010

Toro Bravo (LIT) + Local Support @ Club Vulkan 16.10.2010Крпен Живот - Oi! Пробиштип


Лоши Деца - Oi!/Street Punk Скопје


Toro Bravo - Oi!/Street Punk Вилнус, Литванија


Дата: 16.10.2010 Сабота
Локација: Клуб Вулкан
Старт: 21:00 ч.
Влез: 100 ден.
Пиво: 50 ден. точено
Присуство: Задолжително!
Забава: Загарантирана!

Sunday, October 3, 2010

Perkele - Perkele Forever (2010)Track list:

1. Punkrock Army
2. Me
3. Paradise
4. Diamonds
5. Forever
6. Waste Of Time
7. Heads Held High
8. Someday
9. What Have I Done
10. Always Coming Back