Monday, April 18, 2011

The Cliches - Bottom of the Barrel


Track list:

1. From the Bottom of the Barrel
2. Steelcaps and Elbows
3. Fate or Luck
4. All for Show
5. Bonus

Wednesday, April 6, 2011

Раднички Комбинат - Demo (2005)


Oi! бенд од Белград, Србија. Почнуваат кон крајот на 2002-ра година, прават една локална свирка во Земун по која бендот има пауза од скоро година дена. После паузата бендот прави доста измени во поставата и со повеќе озбилност кон творењето на музика. Првата демо снимка која содржи само две песни ја снимаат во 2005-та година.


Track list:

1. Баш ме Брига
2. То Није Сан

Monday, April 4, 2011

Гаврило Принцип - Најебали (2008)


Гаврило Принцип се Мелодичен Панк бенд од Смедерево, Србија. Оформени се 2007-ма година и албумов првенец го издаваат во 2008-ма. Бендот ќе настапи во Скопје на 14.05.2011 во клубот Хавана на свирката во чест на Ф.К. Вардар #4.
Инаку Гаврило Принцип бил Србин кој бил член организацијата на босанската револуционерна младина „Млада Босна“. На 28 јуни 1914-та година, во Сараево извршил атентат врз австроунгарскиот престолонаследник Франц Фердинанд и неговата сопруга Софи Хотек. Бил осуден на 20 години затвор. Овој чин бил повод за напад врз Србија од страна на Австрија, што пак било повод за започнување на Првата светска војна.


Track list:

1. Ви нас се Стидите
2. Најебали
3. Иста Мета
4. Тапшање по Рамену
5. Сам Испред Компјутера
6. Где Смо ту ми?
7. Made in China
8. Сањамо
9. Ultra Semendria

Sunday, April 3, 2011

The Firm / The Pride - Looking For Trouble vol.3 (2011)


Трето издание на "Looking For Trouble" од издавачката куќа "M.F.S." со два одлични Oi! бендови од Холандија и Белгија!

Track list:

1. The Firm - Guttersnipes
2. The Firm - Sharp Fuse
3. The Firm - Not Your Friend
4. The Firm - Hardened by Life
5. The Firm - Birth Control
6. The Firm - Xenophobic
7. The Pride - Intro
8. The Pride - Rampage
9. The Pride - Fuck You
10. The Pride - Hooligans
11. The Pride - Riot
12. The Pride - Beer & Friends
13. The Pride - Outro

Bakers Dozen/Skinfull - Looking For Trouble vol.2 (2010)


"Looking For Trouble vol.2" split издание со Bakers Dozen од Еднибург, Шкотска и Skinfull од Ковентри, Англија. Два одлични Oi! бендови!

Track list:

1. Bakers Dozen - The Ghost of British Justice
2. Bakers Dozen - Looking for Trouble
3. Bakers Dozen - Don't Take the Bait
4. Bakers Dozen - Face of Hate
5. Bakers Dozen - Day of Vengeance
6. Bakers Dozen - Madman (Section 5 cover)
7. Skinfull - Skinfull
8. Skinfull - Scum
9. Skinfull - Bulldog
10. Skinfull - This is Oi!
11. Skinfull - Paradise Prison
12. Skinfull - We Hate You